Apache OpenOffice

Apache OpenOffice Intel 4.1.2

Uitmuntend kosteloos alternatief voor Microsoft Office

Apache OpenOffice (voorheen OpenOffice.org) is het allround kantoorpakket met de gelijknamige website. Deze software bevat onder andere een tekstverwerker, presentatiemaker, werkbladenmaker en tekenprogramma. Het pakket is open source en dus vrij te distribueren en te bewerken. Lees de volledige beschrijving

VOOR

 • Zeer compleet pakket
 • Exporteren naar PDF

TEGEN

 • Doet marges verschuiven
Meer

Essentieel
10

Apache OpenOffice (voorheen OpenOffice.org) is het allround kantoorpakket met de gelijknamige website. Deze software bevat onder andere een tekstverwerker, presentatiemaker, werkbladenmaker en tekenprogramma. Het pakket is open source en dus vrij te distribueren en te bewerken.

Apache OpenOffice is niet zomaar een gratis pakketje met handige kunstjes. Het is een totaalpakket met alle kantoortoepassingen die tegenwoordig onmisbaar zijn. Tekstverwerking, het maken van werkbladen (spreadsheets), vectorgraphics tevoorschijn toveren, het kan allemaal. De software ondersteunt alle standaard documentvormen, waaronder *.doc (Microsoft's Word-formaat), *.ppt, docx, xlsx, pptx en nog veel meer.

Kenmerkend voor Apache OpenOffice is het grote gebruiksgemak en de gelijkenis met Microsoft's Word. Het equivalent in dit pakket, genaamd Writer, doet alles wat de bekende concurrent doet. OpenOffice.org heeft zich op meerdere besturingssystemen bewezen en dat is terecht: je vervangt simpelweg elke dure concurrent met deze uitstekende verzameling.

Er is één euvel dat dit veelzijdige pakket najaagt. Documenten die je opslaat in Microsoft Word-compatibel formaat worden niet in elke versie van Word goed weergegeven. Wat dit betreft is de software niet perfect, al is de oplossing simpel. Apache OpenOffice heeft namelijk (in Writer) een exportfunctie naar PDF. Tekstdocumenten zet je dus zonder externe software om naar Adobe's beschermde PDF-formaat, met perfecte weergave (en dito beveiliging).

Als je denkt dat Apache OpenOffice 'gewoon' een vervanger is van Microsoft's Word dan heb je het mis. Het is zoveel meer. Europese nuchterheid gebiedt ons zelfs te zeggen: beter. OpenOffice.org is niet alleen kosteloos, het is compromisloos en zodoende onmisbaar voor welke computeraar dan ook. Dit pakket is op minuscule schoonheidsfoutjes na, perfect.

Apache OpenOffice

Download

Apache OpenOffice Intel 4.1.2

Beoordelingen about Apache OpenOffice

 • Watouch

  door Watouch

  "Dit is nog steeds zo (...)"

  Hoewel er nog steeds (x86) staat en niet Intell, werkt OpenOffice 3.3 prima. Heerlijk een prima office pakket dat gr...   Meer.

 • lp.vd.bosch

  door lp.vd.bosch

  "versie 3.4?"

  Als ik van de site de nieuwste versie wil downloaden (versie 3.4?) dan krijg ik versie 3.3 van november 2010 (versie ...   Meer.